Holmsbu fulltegnet på 35 minutter

11 Jun 2012

Det var de reneste “Birken-tilstander” da landets advokater kastet seg samtidig over tastaurene for å få meldt på sine delegasjoner til den entreprisejuridiske massemønstringen på Holmsbu i september. Det årlige seminaret […]

Det var de reneste “Birken-tilstander” da landets advokater kastet seg samtidig over tastaurene for å få meldt på sine delegasjoner til den entreprisejuridiske massemønstringen på Holmsbu i september. Det årlige seminaret i regi av Norsk forening for bygg- og entrepriserett ble fulltegnet på 35 minutter.

Arrangøren melder om sinte telefoner og eposter fra de som ikke rakk å melde seg på i tide, og vil legge ut en lenke der man kan sette seg opp på venteliste. De største advokatfirmaene må samtidig regne med begrensninger. De siste årene har det kun vært åpnet for 10 deltakere fra hvert firma.

Deltakerne vil bl.a. få en gjennomgang av Langemyhr-saken, som i programmet omtales som “Årets dom.” Byggmester Harald Langemyhr var tiltalt for påstått overfakturering av Oslo kommune, men ble i tingretten blankt frifunnet for bedragerianklagen. Langemyhr var bistått av forsvarerne Bjørn Stordrange og Ellen Holager Andenæs.

Om forfatteren

Alf Johan Knag
Alf Johan Knag Alf Johan Knag leder SANDS’ avdeling for entrepriserett (bygg og anlegg), i tillegg til å være medlem av selskapets styre. Han er rangert i både Legal 500 og Chambers & Partners som ekspert innen entrepriserett (Construction). Knag er spesialisert innen kontraktsrett for bygg- og anleggssektoren, og representerer en rekke av næringens viktigste aktører. Han bistår ved risikoanalyser, prosjektplanlegging, utarbeidelse av entreprisemodeller og kontrakter. Han gir råd i prosjekterings- og gjennomføringsfasen, og bistår under sluttoppgjør, samt ved mekling, oppmannssaker og prosedyre for domstolene. Knag er en meget erfaren kursleder og foreleser for bygg- og anleggsbransjen. Han har i en årrekke hatt ansvar for flere faste kurs om norske standardkontrakter og kontraktsmodeller, for bransjeorganisasjoner og andre kursarrangører. Han har også utviklet SANDS’ Prosjektlederskole, beregnet for prosjekt- og anleggsledere i BA-næringen. Han deltok dessuten ved stiftelsen av Entrepriserettsforeningen i Bergen, og ledet foreningen i dens første 10 år (2003-2013). Link til CV.

Comments are closed.