Blogg om entrepriserett

 • Utsatt moms for omtvistede krav fra 1.1.2023

  Utsatt moms for omtvistede krav fra 1.1.2023

  Fra 1. januar 2023 har kreditor i tilvirkningskontrakter rett til å utsette innbetaling av merverdiavgift for fordringer som er omtvistet. Dette vil innebære en betydelig likviditetsfordel for bl.a. entreprenører i bygg- og anleggsbransjen.

  Les mer
 • Forbrukerentreprise: Entreprenørens krav ved forbrukerens avbestilling

  Forbrukerentreprise: Entreprenørens krav ved forbrukerens avbestilling

  Pandemien, krigen i Ukraina og den tilhørende prisstigningen, har medført tøffere tider i byggebransjen. Renten stiger og inflasjonen øker, og flere forbrukere vegrer seg for å sette i gang nye byggeprosjekter. Entreprenøren opplever at ordre blir kansellert eller at forbrukeren delvis kansellerer for å få regningen ned. Hvilken adgang har forbrukeren til å avbestille, og hvordan skal entreprenøren forholde seg til dette?

  Les mer
 • Hva bør med i en utbyggingsavtale?

  Hva bør med i en utbyggingsavtale?

  I dette innlegget vil vi nevne noen sentrale temaer som utbyggere bør ha et bevisst forhold til når utbyggingsavtaler utformes. Dette er på ingen måte en uttømmende liste, men vi håper at den kan gi utbyggere noen påminnelser til forhandlingene.

  Les mer

Søk

Om bloggen

Denne bloggen drives av bygg- og anleggsgruppen i SANDS. Vi engasjerer oss fordi vi ønsker tett kommunikasjon med bygg- og anleggsbransjen – og fordi vi ønsker en kunnskapssøkende debatt innen entrepriserett. Møt oss på bloggen eller kontakt redaksjonen per e-post på red@byggejuss.no.